Monday, October 12, 2009

++Kisah Yang Tak Sempurna++


*another entry that out of understanding..
Back again to something unpredictable...



Dalam seminggu lepas aku terpaksa ke kolej matrikulasi johor/ KMJ untuk menduduki MUET paper 2...
Al maklum lah MUET aku berdaftar kat situ...
Tp bkan pasal MUET yang nak aku ceritakan...
Sebenarnya MUET tu aku saje jek ameq..... nak puas kan hati..

So, at that moment, kembali ke kolej yg dah aku tinggalkan lebih kurang 5bulan......
Secara zahir nya tujuan utama untuk 'sit for the MUET'......
But that zahir only......
Boleh aku katakan aku ke KMJ tanpa tujuan yang pasti........
Aku cuma ikut kata hati aku yg menjadi kan muet sbgai alasan utama...
Apa yg jelas MUET bukan jawapan sebenar!!!

So,, apa tujuan yg sebenarnya????!!!
Aku pun xtahu....
untuk membuang masa???......jelas tu bukan aku.....
kat tempat yg dah berbulan aku tinggalkan tu....
aku mencari susuk2 tubuh yg penah ku kenal.....
kawan2 aku masih mcm dulu...so cheerful...
yup....they are the best 4ever!!!

Tup2(suddenly) aku ternampak bayangan seorang gadis yg sememangnya aku kenali.....
mkin bercelaru fikiran aku.....
seperti mereka yang baru berjinak2 dengan Hess' Law....
semakin tersesat dari pencarian aku.....
Pencarian mencari tujuan sebenar aku kembali ke KMJ...
sama seperti tersesatnya John Newlands mencari rahsia periodic table...
sehingga membawa kepada penemuan law of octave yg ditolak....
jauh menerusi dendrone yg tak jelas...
"Ko tengok apa tu Is,,,,,,,,,'She'???"
one of my frenz teased at me...
"xde lah.........memandai jek ko...xde maknenya!!"jawabku selamba sambil berlalu pergi....
meninggalkan KMJ dengan satu kisah yg tak sempurna..

So, in the nut shell aku masih tak mengerti dengan diri aku...
apa tujuan hati aku yg membawa aku ke KMJ....
kekal sebagai persoalan yg tak mampu aku jawab...




2 comments:

  1. mungkin persoalan tu bukan tak mampu nak jawab..tapi tak nak jawab..rite?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...